Hotstone Stenen

Gepubliceerd sep. 13, 21
6 min read

Massagepraktijk Maastricht

lichaam én geest, centraal. Massagetherapie gebruikt masseren om storende elementen in het lichaam te elimineren. Tegelijkertijd wordt er bewustwording gecreëerd bij de cliënt. Hoe voelt het lichaam? Welke signalen geeft het lichaam af? Wat wil het lichaam mij vertellen? Zitten er patronen achter die de klachten veroorzaken of in standhouden? Massagetherapie gaat veel verder dan alleen masseren.

Thai Massage MaastrichtGoede Massage Maastricht - Massage Therapie

Massagetherapie maakt gebruik van diverse mogelijkheden om het lichaam te ontspannen en het herstellende vermogen van het lichaam te stimuleren en neem de cliënt in zijn geheel mee in de behandeling. Daarmee wordt bedoeld dat een massagetherapeut ook kijkt naar het psychosociale leven van de cliënt. Dit maakt dat er geen standaard behandeling voor iedereen is.

Massage Maastricht Centrum

En al die tijd gaan gezondheid en leven er zachtjesaan van door - ontspanningsmassage maastricht. ~ Voltaire ~ De tip om te ontspannen en de oefening waarmee je kan voelen wat spanning met je lichaam doet lees in deze Heb je nog twijfels over het belang van massage voor jouw lichaam? Lees dan deze uitnodigende blog van VIV lid Esther Streur inzake lichamelijk bewustzijn, want hoe bijzonder kan het zijn, toch? .

Massages: welke soorten zijn er? De techniek van massages waarmee een masseur bij voorkeur met de handen het lichaam met druk bewerkt wordt sinds mensheugenis toegepast. Overal ter wereld zijn lokale massagetechnieken ontwikkeld die soms met succes naar het westen zijn geïmporteerd. Vaak wordt onderscheid gemaakt tussen therapeutische massages en massages voor plezier.

Massage Maastricht Centrum

Het belang van massages in de sport, Sportmassage is een bekende specialistische vorm van massage. Sportmassage heeft een preventieve en een herstellende functie. Het los masseren van de spieren voordat men begint met sporten wordt voornamelijk ingezet door professionele sporters die optimaal willen presteren. De sportmasseur is gespecialiseerd in het werken met spieren die intensief worden gebruikt tijdens sportbeoefening.

Vaak helpen massages om goed tot rust te komen wat op zijn beurt weer bijdraagt aan effectief spierherstel. Bij het herstellen van bepaalde blessures is de inzet van een sportmasseur die gerichte massages geeft gewenst, al zal bij de meer ernstige blessures de hulp worden ingeroepen van een fysiotherapeut of sportarts.

Sportmassage Maastricht

Technieken van fysiotherapeutische massages, Wanneer de fysiotherapeut massages inzet, heeft hij of zij de beschikking over verschillende technieken. Deze technieken vormen de klassieke massages die zijn ontwikkeld uit de Zweedse massage. Technieken die overigens door een Nederlander werden benoemd. De belangrijkste vormen van massage zijn: Effleurage, een lichte massagebeweging waarmee gezocht kan worden naar oneffenheden en bijvoorbeeld een spier in de lengterichting wordt gemasseerd.

De fysiotherapeut probeert hiermee het lymfestelsel te stimuleren. Dit gebeurt met zachte ronddraaiende bewegingen. massagesalon maastricht. Let op dat fysiotherapie vaak maar beperkt wordt vergoed. Raadpleeg uw zorgverzekering voor de mogelijkheden. Op de website van Fysiotherapie informatie vindt u veel informatie over lichaam en gezondheid. Of ga eens langs bij een fysiotherapeut die antwoord heeft op al uw vragen over massages en andere zaken rond uw lichaam en houding.

Massage Maastricht - Massage Behandeling

Ontspanningsmassage MaastrichtGezichtsmassage Technieken

De massagetechnieken die we in deze oosterse cursus gebruiken zijn nieuw en afgeleid van oosterse en westerse massagetechnieken. De essentie is dat deze technieken vloeiend, rustig en vaak symmetrisch worden uitgevoerd met beide handen, waarbij je extra ontspanning bij de klant kan creëren.

Massagepraktijk BeginnenOntspanningsmassage - Massagesalon

Een pijnlijke rug, knie of voet. Het zijn klachten die er langzaam in kunnen sluipen en die misschien wel bij je leeftijd zullen horen. 'Je moet er maar mee leren leven' krijg je dan te horen. Maar dat hoeft niet! Met de nieuwe massagetechniek 'de Lumbaalmassage' is er wat aan te doen.

Start Oosterse Ontspanningsmassage – Meer Bewegen

Hotstone StenenMassage Maastricht

Wist je dat het verschil in de lengte van je benen hiervan de oorzaak kan zijn? Doordat de wervelkolom het lengteverschil gaat corrigeren, gaan wervels scheef staan. Je spieren kunnen hierdoor overbelast raken, waardoor je zenuwen afgekneld kunnen worden. Het gevolg: pijnklachten. Nieuwe massagetechniek De nieuwe methode ‘de Lumbaalmassage’ is gebaseerd op het corrigeren van beenlengteverschil.

Daarnaast heeft ze zich toegelegd op diverse massagetechnieken, waar de Atlummassage er een van is. Ze is aangesloten bij het landelijke netwerk van de Stichting Atlas Massage Groep.

Thai Massage Maastricht

Massagepraktijk Maastricht - Een Massage Doet WonderenMassage Stenen

Een ontspanningsmassage is niet alleen goed voor je spieren en gewrichten, maar ook voor je psychologische gesteldheid. Creëer je thuis de juiste omstandigheden voor de massage en gebruik je een goede massagetechniek dan zorgt dat voor gelukkige momenten met jezelf, je partner of kind. Bij masseren komt er een bepaald hormoon vrij, oxycotine, welke zorgt voor het algeheel welzijn van de mens.

Er is niets heerlijker dan je partner of kind thuis masseren in tijden van stress, vermoeidheid of gewoon omdat het leuk is! Voordelen van massage Doorbloeding Een betere doorbloeding geeft het lichaam meer voedingsstoffen en afvalstoffen worden sneller afgevoerd (massagesalon limburg). Ook na een sportinspanning is een sederende massage dé manier om in de juiste relax-stand te komen.

Sport & Ontspanningsmassage In Maastricht

Ontspanning Een zachte, ontspannen massage is een weldaad voor je lijf, vooral in deze hectische tijd. Spieren laten verhardingen zien bij mensen die last hebben van stress (massage maastricht). Deze kunnen prima worden weggemasseerd. Zelfs personen met nul ervaring, zullen na een paar maal gemasseerd te hebben, deze pijnplekken herkennen. De positieve invloed van een ontspanningsmassage zal het algeheel welbevinden verhogen en de conditie van je spieren verbeteren.

Pijnvermindering Een thuismassage kan er op gericht zijn om de pijn van je partner te verlichten. massage hand. Wanneer iemand bijvoorbeeld flink gesport heeft, is een massage na deze prestatie erg gunstig voor het herstel. Masseer niet direct na het sporten maar laat de persoon eerst even douchen en wat eten en/of drinken (massage zuid limburg).

Massagestenen

Daarna ga je aan de slag en neem je bijvoorbeeld eerst met zachte strijkingen de rug onderhanden. Heeft je partner een hardloopsessie gedaan? Dan is het belangrijk om de meeste aandacht uit te laten gaan naar de benen. Langzame wrijvingen brengen zowel de spieren als de geest tot rust. Je geeft je partner een heerlijk rustmoment en alle spanningen vallen weg.

Massagepraktijk Alt

Maastrichter Pastoorstraat 14, 6211 BV Maastricht
+31621153315
Massage Maastricht

De persoon die je gaat behandelen voelt spanningen vaak goed aan. De ruimte waarin je gaat masseren moet een gerieflijke temperatuur hebben. Zorg voor een aangename massageolie, het liefst op natuurlijke basis. Kortom, de sfeer, het licht en de temperatuur moeten comfortabel zijn. Gebruik massage olie Een goede massage kan best worden gedaan met een professionele massageolie.

Massagepraktijk Maastricht - Een Massage Doet Wonderen

Het is een neutrale massageolie die gebruikt kan worden voor diverse massages. Heeft een neutrale geur en voelt niet vet aan. Leidt de massage in Wanneer je hebt besloten om een ontspanningsmassage te geven zorg je voor een comfortabele omgeving en warme handdoeken. De olie die je gaat gebruiken is het prettigst wanneer deze wat warm is.

Voordat je begint met masseren laat je de persoon wennen aan je handen. Leg ze voorzichtig op de huid van de rug en ga al drukkend naar boven tot aan de nek. Dit heet intermitterend drukken. Pas op dat je geen druk direct op de wervelkolom uitoefent. Denk je dat je partner gewend is aan je handen, dan kun je aan de gang gaan met een warme, geurige massageolie.

Intuitieve Massage TherapieVooral voor mensen die stress hebben is een rugmassage een uitkomst. Effleurages (wrijvingen) doe je bij een rug altijd van onder naar boven met beide handen zijdelings langs de ruggengraat. Geen druk uitoefenen op de wervelkolom. Begin met zachte wrijving en voer de druk een beetje op. Maak gebruik van de volle handen en waaier uit over de schouders.

Meer van Massage praktijk

Navigation

Home

Latest Posts

Fysiotherapie

Published Feb 12, 23
3 min read

Fysiotherapie

Published Oct 25, 22
10 min read