Inhoud
Het trainen met lotgenoten kan een positief effect hebben op het resultaat. Bovendien is het ook nog eens heel gezellig! Een behandelmoment duurt meestal 20 tot 30 minuten. Hoe vaak u wordt behandeld is per aandoening of blessure verschillend. Meestal gaat u 1 of 2 keer in de week naar de fysiotherapeut.
Tijdens de behandeling kan er gekozen worden de frequentie te verhogen of juist te verlagen - manuele fysiotherapie. De ene klacht is de andere niet. Waar u voor een kleine blessure misschien al met 2 behandelingen klachtenvrij bent, heeft u voor een ernstigere klacht misschien wel 20 behandelingen nodig. Uw therapeut kan na een paar behandelingen een betere inschatting maken van het aantal benodigde behandelingen.
Kunnen we de behandeling afsluiten of zijn er nog doelen die u wilt behalen? Wanneer u na de behandeling klachtenvrij bent, wordt de behandeling afgesloten. Mocht u nog niet niet helemaal van uw klachten af zijn, dan kan de behandeling afhankelijk van het oordeel van de fysiotherapeut en uw eigen wensen voortgezet worden.
Een hoop informatie, moet ik dat allemaal onthouden? Nee hoor! Maakt u zich vooral geen zorgen. Het proces bij de fysiotherapeut gaat in principe vanzelf. De therapeut volgt de stappen automatisch en het enige wat er van u verwacht wordt is dat u gemotiveerd bent. Zo komen u en de fysiotherapeut samen tot het beste resultaat.
U heeft geen verwijsbrief van de huisarts nodig om bij de fysiotherapeut langs te gaan. U kunt dus rechtstreeks een afspraak maken. Wanneer bij bepaalde klachten een verwijzing toch noodzakelijk is, dan zal de fysiotherapeut u hierop wijzen en kunt u de verwijzing later alsnog meenemen naar uw afspraak. Tijdens het eerste gesprek met de fysiotherapeut zal er een hoop gevraagd worden over uw klachten.
Natuurlijk hoeft u niet op al deze vragen een antwoord te hebben, maar het is wel handig als u er in ieder geval over nagedacht heeft. Om u te helpen bij uw voorbereiding kunt u vooraf de online fysiotherapie check doen. U doorloopt een aantal vragen die toegespitst zijn op uw klachten.
Sommige aandoeningen worden zelfs standaard vanuit de basisverzekering vergoed. Wanneer u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie hoeft u geen eigen risico te betalen. Uw fysiotherapeut kan u meer vertellen over de vergoeding voor fysiotherapie. De meeste fysiotherapiepraktijken vinden het prettig als u zelf een handdoek meeneemt naar de therapie. Deze kunt u gebruiken om op de behandelbank te leggen als u behandeld wordt.
Voor sommige klachten aan uw been, lies, heup, rug of schouder kan het nodig zijn dat u voor het onderzoek of de behandeling uw bovenkleding uitdoet. Zorg ervoor dat u hier rekening mee houdt bij het kiezen van uw ondergoed. Hiermee bedoelen we natuurlijk niet dat u vooral iets leuks aan moet trekken.
Kies ondergoed dat goed afsluit en niet doorschijnt. Er is een grote kans dat u meerdere behandelingen bij de fysiotherapeut zal ondergaan. Wanneer u krap in uw tijd zit adviseren we u in overleg met de fysiotherapeut enkele weken vooruit te plannen. Doet u dit niet, dan loopt u het risico dat uw favoriete tijdstip voor de volgende week al bezet is, en dat zou zonde zijn.
Word gevonden door werkgevers en laat ze jou direct benaderen voor een baan. Cv plaatsen.
Bij fysiotherapie hebben we als doel je pijn te verlichten en je helpen gemakkelijker te bewegen. Fysiotherapie helpt ook om je kracht of om je conditie te verbeteren of te herstellen. Het is een behandelmethode die kan helpen wanneer je kampt met gezondheidsproblemen die je dagelijkse werkzaamheden moeilijk maken (Fysiotherapie - Alle specialisaties onder één dak). Er zijn verschillende specialisaties binnen de fysiotherapie: manuele therapie, oefentherapie, oefentherapie cesar en sportfysiotherapie.
Denk hier bij aan spieren, pezen en banden en tevens beperkingen aan lichaamsdelen als bijvoorbeeld de schouder. Manuele therapie focust zich, zoals we hier boven al beschreven meer op de hardere delen van het lichaam. Denk hierbij aan de wervelkolom en de gewrichten. Zoals we hier boven al beschreven richten beide specialisten zich op een ander deel van het lichaam.
Een fysiotherapeut bij Fysio Moov zal je begeleiden bij het verbeteren van de lichamelijke functies. Een manueel therapeut zal zich door middel van spierbeheersing gericht zijn om de beweeglijkheid van de gewrichten te verbeteren. Daarnaast worden manueel therapie ook wel gezien als handen therapie (Nieuwe Fysiotherapiepraktijk). Een manueel therapeut maakt gebruik van zijn of haar handen om de oorzaak van je klachten te onderzoeken en te genezen.
Het is niet zo dat de een beter is dan de ander - allebei de behandelingen zijn uiteraard effectief. Wanneer u contact met ons opneemt over klachten zullen wij zelf al een keuze makeno of u manueel therapie nodig heeft of fysiotherapie. Toch zijn er bepaalde uitgangspunten. Wilt u manieren ondervinden om meer kracht en/of souplesse te krijgen of juist wilt oefenen aan coordinatie en conditie, dan adviseren wij fysiotherapie.
Gelukkig hoeft u zelf deze keuze niet te maken en begeleiden wij u hier in.
Fysiotherapie is een behandelmethode die jou kan helpen wanneer je kampt met gezondheidsproblemen die je dagelijkse werkzaamheden moeilijk maken. Specialisaties binnen de fysiotherapie zijn onder andere manuele therapie, oefentherapie, oefentherapie cesar en sport fysiotherapie - manuele fysiotherapie. Met fysiotherapie verlichten wij je pijn en kun je gemakkelijker bewegen. Fysiotherapie helpt ook om je kracht en conditie te verbeteren of te herstellen.
Ook vraagt een fysiotherapeut naar je werk en wat voor activiteiten je dagelijks doet. Vervolgens stel hij of zij een behandelmethode op. Ons doel is om al je dagelijkse activiteiten gemakkelijker te maken. Voorbeelden zijn lopen, traplopen, uit bed stappen, sporten, werken en met je kinderen of kleinkinderen spelen. Wij kunnen je helpen herstellen na een operatie of met gezondheidsproblemen op de lange termijn zoals reumatoïde artritis en COPD.
Dat heeft hier ook mee te maken. Wanneer je tijdens je werk of privé dagelijks dezelfde herhalende (verkeerde) bewegingen maakt of lang een (verkeerde) houding aanneemt, kan dit leiden tot complexere klachten (psychosomatische fysiotherapie). Voorbeelden zijn: hoofdpijn in combinatie met pijn in je wervelkolom nek- en schouderklachten in combinatie met pijn in je armen.
Het is een gespecialiseerde opleiding, omdat de manuele therapeut de oorzaak van complexere klachten kan achterhalen en genezen. Een manuele therapeut maakt gebruik van manuele technieken en oefeningen die vaak worden verward met een massage… Dit is onterecht, manuele therapie gaat dieper dan alleen een massage. Een manueel therapeut heeft medische kennis en kan je precies aangeven waar de pijn zit.
Wat is fysiotherapie? De fysiotherapeut is de deskundige op het gebied van het voorkomen, ondersteunen en verhelpen van klachten en aandoeningen van het steun en bewegingsapparaat. Dus voor klachten van beweging, ademhaling, spieren, gewrichten, houding, banden en pezen, circulatie, spanning, werk gerelateerde klachten en sportblessures, kunt u bij de fysiotherapeut terecht.
Daarnaast kan een fysiotherapeut zich ook op een bepaald vlak specialiseren. Binnen ons team werken verschillende specialisten. Wij maken voor u een behandelplan op maat, waarbij wij aan de hand van uw klachten een of meerdere therapeuten aanwijzen die gespecialiseerd zijn in uw klacht. Als u een klacht heeft, laat dan een screening doen.
Meer van Massage 30 minuten
Inhoud
Nieuwe Artikelen
Manuele Therapie Met Oefentherapie Meest Effectief
Fysiotherapie
Fysiotherapie
Categorieen
Navigation
Latest Posts
Manuele Therapie Met Oefentherapie Meest Effectief
Fysiotherapie
Fysiotherapie