Massagepraktijk Beginnen

Gepubliceerd dec. 03, 21
6 min read

Ontspanningsmassage Maastricht

Massagepraktijk MaastrichtOntspanningsmassage Maastricht - Totale Ontspanning

Vormen van huiduitslag (zoals acne, eczeem, warmte-uitslag, steenpuisten) – geen massage over de uitslag – wel de geneeskracht van je hand voorzichtig gebruiken door kleding heen; aangrenzende delen die schoon zijn kun je masseren om afvalstoffen uit het weefsel af te voeren. Zwellingen (en andere uitstulpingen) – geen massage op de gezwollen gebieden – wel de geneeskracht van je hand voorzichtig gebruiken; als de zwelling zich op enige afstand van het hart bevindt, kun je in het tussengelegen gebied naar het hart toe werken om afvalstoffen uit het weefsel af te voeren – als een arts een diagnose heeft gesteld die inhoudt dat massage is geïndiceerd, wordt deze behandeling gewoonlijk door een fysiotherapeut gedaan.

Lichte cardiovasculaire aandoeningen (zoals spataderen) – geen massage op de spatader, en masseer er ook niet naartoe – wel de geneeskracht van je hand gebruiken, het been omhoog leggen en boven de spatader lichte strijkingen maken naar het hart toe; eventueel ook met lichte bewegingen aan weerszijden van de spatader omhoog masseren (dit kan de pijn verlichten) (Massage Maastricht Centrum).

Massage Maastricht Centrum

Botbreuken – geen massage als een bot is gebroken of er vermoeden van botbreuk bestaat; roep medische hulp in – wel de geneeskracht van je hand voorzichtig gebruiken, en troostende aanrakingen op andere lichaamsdelen toepassen; in een later stadium kan een arts eventueel voorschrijven om te masseren zoals bij een verrekking/verstuiking.

Wonden en recente littekens – niet masseren - Maastricht Massage. Genezen littekens (dat wil zeggen: de hechtingen zijn minstens vier dagen verwijderd) – het wegtrekken van het litteken kan positief worden beïnvloed door dagelijks voorzichtig masseren met een helende crème of gel (bijvoorbeeld op basis van calendula); het is niet ongewoon om hier twee jaar mee door te gaan.

Massagesalon Maastricht

Intuitieve Massage In MaastrichtMassagesalon Maastricht

Massagepraktijk Alt

Maastrichter Pastoorstraat 14, 6211 BV Maastricht
+31621153315
Sportmassage Maastricht

We vinden hier onder meer: benamingen die het doel van de massage aangeven – voorbeelden: Ontspanningsmassage, Erotische massage; benamingen die de aanpak (methode, technieken) van de massage aangeven – voorbeelden: Shiatsu, Zweedse massage. Op een gegeven massage kunnen dus meerdere benamingen van toepassing zijn – voorbeeld: een Ontspanningsmassage kan worden gegeven met technieken uit de Zweedse massage.

Onder de activiteiten van een cosmetisch masseur/masseuse wordt verstaan: het masseren van het menselijk lichaam om het in stand te houden of mooier te maken, uitgevoerd in een schoonheidssalon - Ontspanningsmassage Maastricht. Dieptemassage is een krachtige vorm van massage waarbij diepwerkende technieken worden gebruikt om spierspanningen en verklevingen los te maken en de doorbloeding te stimuleren.

Chinese Massage In Limburg Nederland

Bij een ontspanningsmassage wordt zachter en meer aan de bewustwording van het lichaam gewerkt. Behandeling van het hoofd is hierbij niet los te zien van die van het lichaam. Een methode uit de natuurlijke gezondheidszorg, gebaseerd op de universele beginselen van de levensenergie. Reflexologie of reflexzonetherapie is de stimulering van reflexpunten op de voeten en handen.

Massagepraktijk Alt Maastricht - 2021Relax Maastricht
Ontspanningsmassage LimburgWellness Arrangementen - Maastricht

Shantala-massage is afkomstig uit India. Deze massage kenmerkt zich door strijkende ritmische bewegingen over het lichaam. Shantala-massage is ook wel bekend als babymassage. De Fransman Leboyer heeft deze, in de Ayurveda gewortelde, Indische babymassage in het Westen geïntroduceerd – om die reden wordt het ook Leboyer-massage genoemd. Shiatsu is een Japanse lichaamstherapie waarbij de duimen, handpalmen en vingers zonder spierkracht maar met lichaamsgewicht worden gebruikt om druk (dus geen wrijving of kneden) uit te oefenen op bepaalde plaatsen op het lichaam.

Body Spa - Maastricht - Schoonheidssalon

Er zijn veel technieken. Een goede kennis van het lichaam is vereist. Dit is een massage voor sporters voor een betere sportprestatie of bevordering van herstel na een blessure. Stoelmassage wordt gegeven op een speciale, ergonomische stoel die wordt meegebracht door de masseuse of masseur. Er komt geen olie aan te pas.

Door stress en/of bijvoorbeeld een slechte werkhouding ontstaan er allerlei blokkades die kunnen leiden tot lichamelijke klachten zoals stijve en pijnlijke spieren. Tijdens de massage oefent de masseur druk uit met de ellebogen, handen, handpalmen en vingers op hoofd, nek, rug, schouders, armen en handen, waardoor blokkades worden opgeheven en zwakke plekken worden versterkt.

Goedkope Massage In Maastricht

Ook bevordert het de energiedoorstroming en versoepelt het de spieren en gewrichten. Stoelmassage is niet bedoeld ter behandeling van medische klachten maar vermindert en voorkomt klachten zoals RSI en symptomen van stress - Maastricht Massage. Het wordt daarom ook wel ingezet als massage bij bedrijven, omdat de werksfeer en prestaties erdoor kunnen verbeteren.

De massage richt zich op de chakra's, meridianen, marmapunten en auralagen. Surya tantra wordt de massage binnen de Tantra genoemd. De massage richt zich op de mannelijke (Shiva) en de vrouwelijke energiestroom (Parvati) in het lichaam. Door deze bijeen te brengen ontstaat Prana, dat vervolgens over het lichaam wordt verdeeld.

Sportmassage Maastricht

Een belangrijk onderdeel van de behandeling is dat de patiënt dit zelf meerdere malen per dag herhaalt, waarbij het gebruik van massagehulpmiddelen vaak de voorkeur krijgt of zelfs noodzakelijk is. Dit is een Chinese vorm van massage. Letterlijke betekenis: Tui=duw en Na=grijp (Massage In Maastricht). Dit wordt ook klassieke massage genoemd. De masseur maakt hierbij gebruik van onder meer: strijken, kneden en kloppen.

Een massagetafel kan opvouwbaar zijn of vast op de grond staan. Een typische goede massagetafel heeft de juiste breedte voor de masseur, is gemakkelijk schoon te houden, heeft een dik matras dat bestaat uit meerdere schuimlagen en een losse hoofdsteun om het hoofd van de massee te ondersteunen (Massagesalon Maastricht). Een extra massage rolkussen kan gebruikt worden om de massee in de juist te positioneren.

Ontspanningsmassage Limburg

Deze zijn licht in gewicht (soms niet meer dan 7kg) en zijn gemakkelijk mee te nemen. Om die reden worden stoelmassages vaak op locatie gegeven, zoals op kantoor, festivals, winkelcentrums en andere openbare locaties. Een goede massagestoel is gemakkelijk te verstellen in hoogte, maar ook bij het borstkussen, de zitting en de armleuningen.

Massagepraktijk Alt

Maastrichter Pastoorstraat 14, 6211 BV Maastricht, Nederland
+31621153315
Massage Maastricht

Daarnaast kan het ook helpen om de juiste aroma's te verspreiden tijdens een massage. Het gebruik van een massagehanddoek helpt met het verwijderen van overgebleven massageolie of lotions van het lichaam van de massee nadat de massage voorbij is. Een kompresdoek is vaak niet groter dan 30 x 50cm en is daarmee ideaal om met warme kompressen een gezichts- of schoudermassage af te sluiten.

Intuitieve Ontspanningsmassage - Maastricht

Een voorbeeld vinden we bij alleenstaande bejaarden. massee: degene die wordt gemasseerd.

Ontspanningsmassage - MassagesalonStart Oosterse Ontspanningsmassage – Meer Bewegen

Home » Blog » Voor de eerste keer een massage ondergaan, hoe werkt dat? Om de drempel te verlagen om een afspraak te maken bij een massagetherapeut, gaan we hier in op hoe een ontspanningsmassage verloopt. Er zal nooit iets gebeuren wat jij niet prettig vindt. De massagetherapeut is er om jou een heerlijke en ontspannende ervaring te bieden en zal er alles aan doen om je op je gemak te stellen! Kennismaking en anamnese Bij een eerste afspraak zal de massagetherapeut eerst een gesprekje met je voeren ter kennismaking en om erachter te komen wat jouw wensen zijn.

Start Oosterse Ontspanningsmassage – Meer Bewegen

Dit betekent dat de therapeut alle gegevens over jou verzamelt die belangrijk zijn voor een verantwoorde en veilige behandeling. Denk hierbij aan vragen over je levensstijl, eventuele ziektes en medicijngebruik. Massage Maastricht Centrum. Bij Wellness Academie besteden we hier een aparte cursus aan, de Cursus Anamnese, om onze massagetherapeuten te helpen om hun klanten nog beter te ontvangen. Sportmassage Maastricht.In sommige gevallen zal de therapeut je verschillende soorten massageolie laten ruiken, zodat je zelf kunt kiezen welke olie je wilt. Het is verstandig om voor de massage naar het toilet te gaan, zodat je straks ongestoord van je massage kunt genieten. Daarna begint de voorbereiding op de massage. Hoeveel moet er bloot? Er moet niets.

Navigation

Home

Latest Posts

Fysiotherapie

Published Feb 12, 23
3 min read

Fysiotherapie

Published Oct 25, 22
10 min read